woensdag 19 augustus 2015

Dag 23: Rustdagje in Fairbanks

Maandag 17/08/2015

Deze nacht heeft Tom niet goed geslapen. We hadden luidruchtige geburen aan de overkant en boven onze kamer. Heel de nacht liepen ze rond en tot 1u was er lawaai in de gang. Zelf ben ik een paar keer wakker geworden, maar toch nog wat kunnen doorslapen. Helaas ben ik voor de 2de keer wakker geworden met migraine. Ik neem mijn medicatie en drink voldoende water. Tom haalt koffie, maar deze is super vies. Het ontbijt stelt niet veel voor en aangezien het wat rustiger is, leggen we ons nog even in bed. De medicatie begint te werken en de migraine is weg, behalve dat ik me wel wat suf voel. 

Om 11u verlaten we pas het hotel en zien dat het stralend weer is. Terwijl er gisteren nog sprake was van een rotslechte dag met veel regen. We halen een broodje bij de subway en eten deze op in het Pioneer Park bij de vijver. Er zitten een heleboel eendjes. 
Lekker op het gemak slenteren we in het park. De temperatuur is zalig en we kijken of we nog een ijsje kunnen kopen. Er is een ijssalon en we bestellen elk een potje met twee bollen. Links mijn pot met bol birthday cake en chocolate chip munt, rechts Tom met bol death by chocolate en superman. Heerlijke smaken! 


Om 14u verlaten we het Pioneer Park en rijden naar de Chena Hot Springs Road. Je kan hier elanden zien en wandelingen doen. We rijden tot de Angel Rocks trail, maar de parking staat vol en we hebben beiden geen zin meer om te wandelen. Het uitzicht valt hier wat tegen. Bij Chena Hot Springs is er ook veel volk en we rijden terug om ergens een koffie te gaan drinken. Ik heb nog een wandeling bij North Pole om bevers te zien, dus we rijden terug naar North Pole. Er is een winkelcentrum met een safeway, starbucks, kapper, knutselwinkel, een soort gamma en een verzekeringskantoor. Bij de Safeway kopen we ons ontbijt voor de volgende dagen en voor de laatste keer een grote doos vol met donuts! Denk dat ik daarna een heel jaar geen donuts meer kan zien. 


We eten elk een donut op met een koffie van de Starbucks. Heerlijk, maar zwaar! Het zal afkicken worden na de vakantie. In de knutselwinkel halen we nog wat spulletjes en 6 rugbyballetjes voor onze Mollie. Ze zal zo tevreden zijn! :)

Hierna rijden we naar 5th Avenue Park voor de Beaver Springs Nature Trail. Een leuke wandeling om bevers te spotten, maar zien er weer geen. Tenzij een muskusrat en nog wat eekhoorns. 
We rijden nog naar Chena State Recreation om daar onze kans te wagen op bevers. We zien terug hun dam, maar daar blijft het bij. In Fairbanks halen we elk een hamburger bij Carl’s Jr. We gaan vroeg slapen, want morgen gaan we naar Denali National Park. Het hoogtepunt van de reis, maar als ik het weer bekijk voor de komende dagen ziet het er enorm slecht uit…

Tot morgen in Denali. 

Weer: 22 C°
Hiking: 2 km
Wildlife: eekhoorns

2 opmerkingen:

 1. Oh die superman ijs ziet er zo mooi uit, maar welke smaak is dat dan???

  En zijn bevers geen nachtdieren? Denk wel dat ze super bang zijn van mensen, met dat er veel op gejaagd word :/

  En was die hamburger lekker bij Carl's jr? Heb gehoord van die keten, daarom nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De superman had een kauwgom smaakje. Ja, bevers zijn beter te spotten vroeg in de ochtend of later in de avond. Onze timing was niet goed. Ja, de hamburgers waren zeker lekker.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen