zondag 2 augustus 2015

Dag 7: Seward - Whittier - Valdez

Zaterdag 01/08/2015

Om 7u15 ben ik wakker. Gisteren als een blok in slaap gevallen en ben nog steeds moe. Ik wil toch nog de twee afgelopen dagen schrijven en opslaan, zodat ik vanavond de blog kan bijwerken. De afgelopen drie dagen hebben we al zoveel wildlife gezien, dat ik enkel nog een Grizzly wil zien en weer naar huis kan keren. Maar neen, we zijn hier nog drie weken en er gaat nog heel veel mooie dingen op onze route langskomen.

Om 9u verlaten we onze cabin en we merken dat het alweer stralend weer is. We rijden langs de Seward Highway. Hier zou gisteren een groot busongeluk gebeurd zijn. De weg was gisteren afgesloten, omdat er doden zijn gevallen. We merken nergens nog sporen van een ongeval en hopen dat het dan toch niet te erg was.

We stoppen nog even bij Portage om een foto te nemen van het meer.En dan rijden we tot aan de Anton Anderson Memorial Tunnel. We betalen $13 tol en wachten tot de tunnel opengaat.Het is nog een lange tunnel en dan zijn we in Whittier. Het is hier niet zo zonnig en buiten enkel de haven stelt het stadje niet veel voor.


We checken in voor ons transport en halen nog een hotdog en ijsje. Om 12u45 staan we klaar op baan 2 tot we met de auto in de boot mogen rijden op baan 1. Tot op de millimeter moet je dan parkeren. Wij staan vooraan, dus moeten we enkel op de zijkant letten.
De boot "Aurora" is een vaartocht van 5u45 tot in Valdez. Ze vertrekt om 13u45 uit de haven en om 19u30 zouden we in Valdez moeten zijn. Er is niet veel volk mee en zetten ons binnen. Er zijn overal stoeltjes en zetten ons vooraan. Deze boottour is vooral een transportboot. Je wint hier veel tijd mee om tot in Valdez te geraken. We zien onderweg mooie uitzichten en zelfs nog wat wildlife.Aangekomen in Valdez hangt er tamelijk wat bewolking, maar het is niet koud. Overal zien we (zien het toch goed) konijnen! Is dat nu voor die pet fare? We zien er wel 20 rondlopen. Ik hoop dat ze die toch wel nog gaan vangen en niet laten rondlopen tot ze gepakt worden door een beer of omver gereden worden :(. Het zijn hier Gold Rush Days, maar merken er niet veel van. Buiten dat bijna alles gesloten is. We checken in, in ons hotel en bekijken het internet. Het is traag, maar te doen voor een update van de blog. Ik post al een dag en gaan dan kijken om iets te halen van eten. Alles is gesloten, dus dan maar naar de Safeway. Die is nog open tot middernacht. We doen dan meteen onze grote inkopen voor de volgende dagen en halen een lasagne. Er is een microgolf in de kamer en het is al lang geleden dat ik nog lasagne heb gegeten.

Terug op de kamer, werk ik verder de blog bij. Tom warmt de lasagne op en zoekt een film op de tv. Ze draaien The Hunger Games en die is wel leuk om te zien. Het schrijven van deze dag staat nu ook op de blog. Morgen en overmorgen gaan we naar ons tweede nationale park. Hier zullen we geen internet hebben (hangt af van de verbinding). Het zal dan weer een paar dagen duren voor er een nieuwe update komt.

Weer: 18 C°
Hiking: 0 km
Wildlife: zeeotters, zeehonden

1 opmerking:

  1. Die laatste foto vind ik zo verbluffend, die waterval is magnifiek! Jammer dat het beetje mist is, maar toch nog zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen