zaterdag 22 augustus 2015

Dag 26: Nature & wildlife in Denali

Donderdag 20/08/2015

Vandaag staan we terug vroeg op voor onze tweede dag in Denali NP. Elk uur ben ik wakker gekomen, omdat ik zo schrik had om mij te overslapen. Om 6u loopt de wekker af en sta zonder moeite op. We frissen onze beiden op, maken het ontbijt en de lunch klaar en om 6u50 zitten we in de auto. Net voor het park zijn er wegenwerken, dus staan nog even stil. Om 7u staan we al op de parking bij het Wilderness Access Center. Goed op tijd, want onze bus vertrekt maar om 7u30. Er is al een pak meer volk, maar onze bus is niet uitverkocht. Het weer ziet er veel beter uit dan gisteren. Maar of we de berg gaan zien, is nog af te wachten.

We nemen achteraan plaats in de bus. De bus is veel groter dan gisteren en onze chauffeur "Ken" geeft een hele uitleg over het park, zichzelf, als we wildlife zien,.... Hebben we gisteren dan iets gemist? Mike van gisteren was het gewoon, iedereen aan boord en go. Ook het rijgedrag van Ken is een stuk trager, maar wel aangenamer. We zien al snel een paar elanden aan de kant en zelfs verse sneeuw van deze nacht. Het zal vroeg winteren in Alaska.


De eerste stop is bij de Savage River, waar we een toffe ranger met veel uitleg over het park op de bus krijgen. De volgende stop is dan bij Teklanika.


Pas hierna zien we nog een paar grizzly's. We zien zelfs twee bij elkaar. In totaal zien we er in de ochtend 5 grizzlyberen. Ook zien we nog een aantal kariboes, de vogel van Alaska en veel schapen. Ook zijn de Japanners onder de indruk van mijn zoomfunctie en de foto's van de beren. Zelfs zo onder de indruk, dat ze een foto nemen van mijn camera. LOL.


We komen rond 10u aan bij de Polychrome overlook. Dit is het mooiste gedeelte van het park. Het is hier zo prachtig.


Nog een stop bij de Toklat River. En dan komt het... Iedereen in de bus is in de ban van de berg Mckinley.

OH

AH

WOW

Een mooi zicht bij Stony Hill overlook!


We rijden dan verder tot onze laatste bestemming aan Eielson Visitor Center. Er komen meer wolken, dus ik haast mij naar beneden voor foto's. Tom vraagt ondertussen een upgrade naar Wonder Lake. Er is nog plaats op de bus van 13u45. Ondertussen genieten we van het uitzicht en eten onze lunch op.
Herinner je nog de foto van gisteren?


Na de lunch kijken we in welke bus we zitten en of we met twee kunnen zitten. Op de heuvel zien we nog een kariboe staan. En dan even later zie ik een grizzly jagen op een eekhoorn. En het is een grote grizzly. Ocharme de eekhoorn.Hierna is het tijd om te vertrekken en we zitten naast elkaar in de bus. Redelijk vooraan en de chauffeur is nogal haastig aan het rijden. We komen beiden een beetje slecht. Het is zo warm in de bus. 45 minuten later kunnen we uit de bus en worden we afgezet aan de Wonder Lake trail. Al snel moeten de jassen uit. Wat een verschil met gisteren. Het is hier prachtig. Het is niet zo ver wandelen naar Reflection pond.
Hierna wandelen we nog een beetje in de wildernis.
En dan keren we terug voor onze bus. Net op tijd kunnen we mee met de bus (en achteraf bekeken had die bus zelfs vertraging, zonder deze hadden we geen bus meer). We zitten aan de linkerkant, maar het uitzicht is rechts. Bij het VC kiezen we voor een andere bus en er blijkt een extra bus ingeschakeld te zijn. Nu zitten we in een beige tourbus, waardoor we plek genoeg hebben. Tom zit rechts voor het uitzicht te filmen en ik links voor het wildlife te spotten.

Het is een rustige chauffeur en al snel spotten we veel wildlife. Uiteindelijk nog eens 6 grizzly's (waaronder 2 cups). Wat een geweldige ervaring. Al beren waren dicht. Het is ook al aan de late kant, waardoor de beren dichter bij de baan komen.
En het uitzicht is ongelooflijk. Al die kleuren zijn zo mooi.We zien nog elanden, kariboe's, de vogel... Wat een dag! In totaal hebben we bij Denali 19 grizzly's gezien!

Terug op de parking is het al 21u30. Het was een lange dag, maar een dag om nooit te vergeten. Deze natuur is zo geweldig. Het doet pijn om weg te gaan. Nog onze foto bij het bord en dan is het vaarwel Denali NP.We halen nog een pizza en vallen al vlug in slaap. Morgen rijden we via de Denali Highway naar Glennallen.

Weer: 12 C° met zon
Hiking: 3 km
Wildlife: 12 grizzly's, 20-tal schapen, 14 kariboes, 6 elanden, 20-tal vogels

3 opmerkingen:

 1. Geen woorden voor. Alleszins geen die de mooiheid van de landschappen en de beren kunnen accuraat beschrijven... dus probeer ik het niet, wees gewoon zeker dat ik hier met men mond open voor het scherm zit te kijken naar de foto's.

  Oh en je verteld er niet bij dat je bigfoot ontdekt hebt?? http://1.bp.blogspot.com/-237qG16yB-I/VdjBWITWcJI/AAAAAAAAHTM/3QEkxmuUvC8/s1600/DSCN1827.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. each time i used to read smaller articles or reviews
  which as well clear their motive, and that is also happening with this post
  which I am reading here.

  Have a look at my web blog Stormfall Rise Of Balur Wiki

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is met grote pijn in het hart dat we deze natuur moeten achterlaten. Het zal bijna onmogelijk zijn om deze reis nog te overtreffen qua natuur en wildlife. Ps ik heb het gelezen van de beer in yellowstone. De smeerlappen! Ik zet geen voet meer binnen in Yellowstone. Tranen komen in mijn ogen.

  Ja, hij liep constant achter mij. Dacht, zal er dan maar een foto van nemen. :)

  BeantwoordenVerwijderen