zondag 16 augustus 2015

Dag 21: Dawson City - Top Of The World Highway - Chicken - Tok

Zaterdag 15/08/2015

Om 8u30 worden we wakker en na het douchen en ontbijt verkennen we nog even Dawson City. Het blijft een speciaal stadje, zo charmant met zijn eigen geschiedenis. Dit zal ik nooit vergeten en de laatste twee dagen waren voor ons de hoogtepunten in Yukon. We filmen en nemen foto’s van het stadje. 

We bezoeken nog enkele souvenirshops en eindelijk zie ik een leuke t-shirt voor vrouwen! Ook een mooie souvenir voor mijn glazen kast en niet duur. Vandaag is er een parade, die om 12u begint. Aangezien we naar Alaska gaan, winnen we wel een uur. Dus blijven we om nog de parade mee te pikken. Tof, tof, tof, prachtige sfeer! En snoep dat ze hier gooien, mijn jongere broers zouden hun zakken vol hebben! :)Na de leuke parade rijden we naar de veerboot. Dit is een gratis dienst, die je over de Yukon river brengt in slechts 5 minuten. Van hieruit rijden we over de Top of The World Highway. We stoppen nog voor een uitzicht van Dawson City en rijden over verre uitzichten. De weg is deels harde wegdek en deels gravel. Net voor de Amerikaanse grens komen we op een hoog punt met overal uitzichtpunten. Hier is het prachtig. 


We rijden net bijna aan de grens tot Tom roept: “Caribou”! En ja, inderdaad er staan vier kariboes. Ongelooflijk, we gaan terug naar Alaska en het wildlife komt alweer op onze weg. We zien ook nog een Golden Eagle, maar deze vloog te snel om nog een foto te nemen. Net na de grens nemen we nog een foto van onze aanwezigheid in Alaska en is het uitzicht nog even prachtig. 


Niet ver na de grens, stopt de Top of The World Highway en rijden we op de Taylor Highway. Wat een rotweg. Heel veel putten en veel gravel. We zien nog enkele golddiggers, maar voor de rest is de weg te laag om nog een uitzicht te geven.


De volgende stop is bij Chicken. Ja, je leest het goed, een dorp met de naam “Kip’. Het kan dan ook niet anders dat ze hier een kip staan hebben. Ook hebben ze hier een dredge staan. 


We eten nog een ijsje in de souvenirshop en rijden weer verder tot in Tok. Er is wel een wijziging! We hebben Young’s Motel deze ochtend geannuleerd omdat we een leuke cabin willen. Deze hebben we gevonden bij Burnt Paw, waar twee husky puppies zitten!! Er is nog een cabin vrij en de beslissing is snel gemaakt. We laden alles uit de auto en rijden nog even naar het visitor center voor meer informatie van Fairbanks en Denali. Je kan hier alles vinden van Alaska en Yukon. 

We tanken al, zodat we dit morgen niet meer hoeven te doen. Dan bestellen we ons eten bij Fast Eddy’s, want alles is al bezet. Te veel honger om te wachten. Terug de Mushroom Swiss en Tom een Ranch Chicken burger. Heerlijk! Onze laptop is ondertussen opgeladen en kan ik de blog bijwerken. Helaas werkt het internet totaal niet. Ik schrijf alles al op van de afgelopen dagen en hopelijk kan ik het morgen dan allemaal opladen. Ondertussen kijken we naar Jurassic Park en daarna I am Legend. De laatste kijk ik niet graag naar… Kijk dan liever naar de hondjes buiten. 

Morgen gaan we naar Fairbanks, waar we beiden naar uitkijken! 

Weer: 22 C°
Hiking: geen
Wildlife: 4 caribou’s, 1 golden eagle 

1 opmerking:

  1. Die caribou's zien er zo prachtig uit!! (en imponerend!)

    Toffe parade trouwens! Die mounties mogen wel hen uniform wat aanpassen :x te groot voor sommige!

    BeantwoordenVerwijderen