donderdag 20 augustus 2015

Dag 24: Fairbanks - Denali National Park

Dinsdag 18/08/2015

Deze nacht beter geslapen, hoewel het plafond al om 6u begon te kraken. Travelodge gaat dringend moeten renoveren, want je hoort hier werkelijk alles. We vallen terug in slaap en om 8u40 staan we op. Buiten is het enorm aan het gieten. Zwaar bewolkt weer, dus het ziet er niet goed uit voor Denali. Ik werk de blog bij, maar kan het niet opladen. Het internet werkt niet. Om 10u verlaten we het hotel nadat we de nodige commentaar gegeven hebben (meeste lawaai kwam wel door andere gasten).

We stoppen eerst nog even in de Walmart. Deze is super groot, groter dan in Anchorage. We halen nog wat water, frisdrank, ijs, beleg, yoghurt, koekjes en chips. Om 11u zijn we op de baan, maar uitzichten zien we niet. Alles hangt in de wolken en het blijft regenen. Onze eerste stop is bij Healy waar een replica van de bus "Into the Wild" staat.


Je kan wandelen naar de echte magic bus (via de stampede Trail), dat dan 4 dagen in beslag neemt. Het is echter niet aangeraden om de wandeling zonder gids te doen. Niet enkel Chris is gestorven, maar nog een vrouw is hier verdronken. Langs een kant kan ik Chris wel verstaan om te vluchten in de wildernis en leven als een vrij mens in de ongerepte natuur. MAAR het is niet te verstaan om met een minimum van eten weg te gaan in de koude maanden, terwijl je lichaam twee maal zo veel voedsel nodig heeft. Een mens is ook breekbaar...

Na het diepzinnige, rijden we verder naar Denali NP. We rijden alvast naar ons logement, maar mogen nog niet in de cabin. De sleutel krijgen we al mee, maar pas om 15u mogen we onze koffers uitladen. Dan rijden we maar naar het park, waar het uitzicht niet al te denderend is. We stoppen eerst bij het Wilderness Access Center om de bustickets te halen. Op de parking eten we onze latere lunch op met een heerlijke koffie.

Om 15u rijden we verder het park in tot aan de Savage River. Je kan slechts 15 mijl het park inrijden met eigen auto. Morgen rijden we verder met de bus. Het is zeer bewolkt en koud. We doen ook geen wandelingen in het park, want het hoge uitzicht is te beperkt.


Op de terugweg zien we nog een grote eland, maar er staan veel auto's aan de kant. Het is de drukte, die we kennen uit alle andere Nationale Parken. Het is wel even wennen. We stoppen nog bij de sledehonden kennel. De demonstratie is net voorbij, maar de puppy's worden nog uitgelaten. Voor hun eten mogen ze uit hun ren om hard te lopen met een verzorger en dan krijgen ze hun eten. De grotere honden krijgen daarna hun eten. Wat een lieverds.

We stoppen nog aan het uizicht waar je de treinsporen (-brug) kan zien.


Daarna rijden we door naar de cabin. Het is ijskoud in de cabin en zetten meteen de verwarming aan. Voor de rest ziet alles er goed uit, er is zelfs een tv. We willen gaan eten bij Salmon Bake, maar we moeten wachten tot 21u15. Geen zin om 2u te wachten en morgen moeten we vroeg op. We halen dan broodjes in de Subway.  In de cabin kijken we naar America's got Talent. Na het eten maken we de rugzakken voor morgen klaar. Om 5u moeten we al opstaan!

Weer: 12 C° en veel regen
Hiking: geen
Wildlife: 1 eland

1 opmerking:

  1. HONDJESSSSSSSSSSS!! OH ik ging niet kunnen stoppen met knuffelen, zo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen