zaterdag 8 augustus 2015

Dag 13: Haines Junction - Kluane NP

Vrijdag 07/08/2015

We staan vroeger op, maar zien niets van de bergen. Kruipen dan terug bed in, maar om 8u staan we op. In het hotel hebben we ontbijt tot 9u30 en onze muffins zijn nu wel op. Het ontbijt ziet er redelijk Europees uit. Geen bagels, verse muffins,... Wel wafels, maar de wafels van mijn mama zijn duizend keer beter!

Na het ontbijt beslissen we om eens de andere kant te gaan rijden, verder op de Alaska Highway. We zien dat er via de Aishihik Road een grote kudde bizons zouden zitten. We rijden via deze gravel en modder road tot aan de eerste stop van de Otter Falls.


We rijden weer verder en zien onderweg heel wat eekhoorns die steeds de baan oversteken. Wees gerust, we hebben er geen geraakt. We zien ook een andere soort eekhoorn, de Arctic ground squirrel of de arctic grondeekhoorn. Deze leven vooral in Alaska (Denali NP) en Yukon. Zo schattig beestje!We rijden tot de kampeerplaats en beetje verderop eten we onze boterhammen op. Het is hier zo stil, dat we even blijven in de auto. Hier en daar zien we dat er meer opklaring komt en beslissen om terug te rijden. Maken nog een paar foto's van de Aishihik rivier en rijden terug naar Haines Junction. Helaas, geen bizons gezien.Ineens heb ik zin in een ijsje. Terug bij frosty's kopen we dan elk een ijsje. Tom een frosty snickers en ik de banana split!


We eten onze ijsjes op in onze hotelkamer en met de volle maagjes vallen we in slaap. Om 18u komen we terug wakker en werk alvast de blog bij. Tom kijkt naar buiten en alle wolken zijn verdwenen. Het is zelfs warm geworden, deze ochtend was het maar 13 C° en nu 18 C°! We rijden dan naar Kathleen Lake om een korte wandeling rondom het meer te wandelen. Deze wandeling noemt de Kokanee Trail en is maar 500 m lang. Het uitzicht is hier prachtig en hier zouden we onze grote wandeling (King's Throne trail) gedaan hebben.

Morgen geven ze uitstekend weer en ook bij Haines, maar nu heb ik die mooie wandeling in Kluane NP niet kunnen doen. Er staan twee leuke stoelen bij het meer en Tom geniet hier volop.


Tom wilt de wandeling morgen nog doen, maar dan gaan we reeds vroeg moeten vertrekken. OK, dan gaan we morgen de wandeling toch nog doen. We zouden er allebei spijt van krijgen, maar dan gaan we ergens anders ontbijt en broodjes moeten halen. De Bakery is vroeg open en we gaan dan daar ons voedsel ophalen. Goed plan en we rijden terug naar Haines Junction om nog iets kleins te gaan eten (durf het al bijna niet zeggen, maar ja bij Frosty's). Tijdens het wachten, hebben we een mooi uitzicht op de bergen met ons hotel erbij.


Ons avondmaal eten we op bij het beginpunt van de Alsek River trail. De zon gaat onder en nemen nog enkele foto's hiervan.


De auto ziet er toch super uit hé na onze modderroute!


We rijden terug en tanken de auto vol. In de hotelkamer werk ik de blog bij en zetten we alles klaar om morgen vroeg te vertrekken.

Ps We hopen morgen toch een beer te zien (dit wel op verdere afstand).

Weer: 13 - 18 C°
Hiking: 500 m
Wildlife: Eekhoorns en nog eens eekhoorns

3 opmerkingen:

 1. Al yukon gold gevonden voor mij? Goud genoeg in de grond daar. Zie het programma Yukon gold op national geographic.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil zo'n grondeekhoorntje :3 zo schattig!!! En die bananasplit ziet er overheerlijk uit!

  En weer zo'n mooie natuur foto's <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Wim: Nog geen goud gevonden. Teddy zijn schop is te klein, maar hij blijft zoeken!

  @ melanie: Had vandaag bijna een eekhoorn in mijn hand. :)

  BeantwoordenVerwijderen