donderdag 13 augustus 2015

Dag 18: Een koude regendag in Whitehorse

Woensdag 12/08/2015

Deze ochtend ben ik een uur later wakker dan Tom. Het ontbijt is reeds voorbij, maar Tom krijgt het mijne mee naar de kamer. Een heel speciaal en lekker warm ontbijt. 


Na het ontbijt werk ik de blog verder bij. We twijfelen zeer hard om al door te rijden naar Dawson City. Het is al sinds deze nacht aan het regenen en enorm koud buiten. Probleem is dat we dan onze extra nacht niet meer terugkrijgen en in Dawson City nog een nacht moeten bijboeken. We beslissen om dan toch te blijven, aangezien het al 11u is. We rijden naar het centrum en gaan op zoek naar een nieuwe tripod. De onze kan niet meer volledig tot in de hoogte (pootje is afgebroken), maar na twee winkels (de enige die het hier verkopen) vinden we geen betere dan de tripod die we nu hebben. Ofwel zijn ze te zwaar of is de hoogte hetzelfde als de onze nu. We rijden dan naar de Canadian Superstore om inkopen te doen voor de volgende dagen. De bakkerij ziet er zeer leuk uit, maar voor de rest vinden we de Walmart beter. Ook de parking hier is minder breed dan we gewoon zijn in Amerika. 

Maar wat gaan we doen met zo een slecht weer? Het is slechts 9 C° en geen zon te bespeuren. We rijden terug naar de B&B en verder langs de Hotsprings Road. Je kan hier een wandeling doen van 5 km. 

In de regen wandelen we op het gemak en zien dan dieren voor onze neus verschijnen! Er staan een paar elks - herten. 


Dan zien we de grappige eekhoorns weer. Het blijven leuke dieren. 


We wandelen verder en zien dan in de verte een paar Caribou's of rendieren staan. Ze zijn zich niet bewust dat we hier wandelen. In de regen zie je hier dus wel meer dieren! 


En dan zien we de Arctic Fox of poolvos liggen! Heel rustig, precies een klein hondje. Zo schattig!


Na de wandeling hebben we nood aan warmte. Handen zijn aan het bevriezen. Terug in de B&B worden we begroet door Cash! Hij is heel blij om ons terug te zien. 


Terug binnen warmen we ons op en zeggen we tegen de conciĆ«rge dat we morgen vroeg gaan vertrekken. Wil ook naar het goeie weer en bij Dawson City gaat het zonnig weer zijn. 

Misschien een tip voor alle planners voor volgend jaar. Boek niet alle logementen op voorhand. De plaatsen bij Nationale Parken moet je wel op voorhand boeken. Hier hebben we nu wel echt spijt dat we vandaag al niet konden vertrekken. Gelukkig waren de dieren wel aanwezig in het Yukon Wildlife Preserve Center en hebben we onze Canadese zoo ook bezocht! 

Naar de avond toe werk ik verder de blog bij en eten we nog belegde bagels met ham. Vanavond vroeg slapen, want ik wil morgen vroeg vertrekken naar het betere weer. Ook ben ik enorm benieuwd naar Tombstone TP, wat een hoogtepunt zal zijn van onze Yukon ervaring. 

Weer: 10 C°, regen en nog eens regen
Hiking: 5 km
Wildlife: eekhoorns 


1 opmerking:

  1. ...ik wil dat poolvosje... zo zo zo schattig! Heb je hem mee gedaan in je bagage? :p

    En ik ben jaloers als ik jullie "encounters" hoor met honden :x en foto's zie. zo schattig!!

    BeantwoordenVerwijderen