woensdag 19 augustus 2015

Dag 22: Tok - Fairbanks

Zondag 16/08/2015

Om 8u worden we wakker en frissen we ons meteen op. Tom haalt alvast koffie en zegt dat we meteen komen voor het ontbijt. Ze maken hier verse Belgische wafels. Na 5 minuten staan we er, maar dan is er totaal geen plaats meer om te zitten. We moeten nu wachten op onze wafels. Geen zin om recht te staan bij het ontbijt, dus nemen we het mee om buiten aan de cabin op te eten. Hebben dan zicht op de puppy’s. We eten elk een bagel en dan haalt Tom de wafels. Een oudere dame komt nog eens zeggen dat we deze niet binnen mogen opeten. :s Ze is nogal opdringerig, ook tegen het schoonmaakpersoneel. En de wafels zijn eigenlijk niet Belgisch… 

We laden alle koffers in de auto en nemen nog afscheid van de husky puppy’s. Ze hebben tijdens ons ontbijt vers water gekregen, maar eten hebben we ze niet zien krijgen… Ik hoop dat ze vlug verkocht geraken. 
Onze eerste stop is bij Delta Junction, maar onderweg zijn er mooie uitzichtpunten (hoewel je ze zelf moet zoeken) op de baan. Het is heel kalm op de baan, dus Teddy kan gewoon op de baan zitten. Bij de volgende stop voor het uitzicht, spot ik een Golden Eagle! Zeer sierlijk aan het vliegen. Hierna komen we in Delta Junction aan en stoppen bij het visitor center. Hier staat ook de mijlpaal van het einde van de Alaska Highway. 


Er zijn ook zeer grote muggen, waar Tom ten prooi valt. :(


We halen een broodje voor deze middag en rijden eerst nog naar Donnelly Creek, waar bevers zouden zitten. Via de weg zien we de prachtige bergen uit de wolken steken. Als het hier volledig helder zou zijn, moet dit wel zeer prachtig zijn. En verderop passeren we nog de Trans - Alaska pipeline. Lange weg om olie te vervoeren…


Aangekomen bij Donnelly Creek, zien we uiteraard geen bevers. De dam zien we liggen, maar geen bevers. We rijden terug via Delta Junction naar de North Pole. We zien de Trans - Alaska pipeline langs de Tanana Rivier passeren. 


Onderweg zie ik nog een eland staan, maar we hebben al genoeg foto’s van de elanden. Het is al de tweede die ik gespot heb. Dan aangekomen in North Pole, stoppen we bij Santa Claus House. Een grote winkel vol met kerstspullen. De kerstman is er vandaag niet, want hij is al druk bezig met de cadeautjes voor de brave kinderen. Zijn stoel staat klaar en deze zou wel passen in mijn interieur.
We kopen een hanger voor in de kerstboom dit jaar en bekijken nog enkele prachtige beelden. Jammer dat ze zo groot zijn!


Na de North Pole rijden we door naar Fairbanks. We checken in, in ons hotel en halen een burrito bij de Taco Bell. Daarna rijden we nog naar het Pioneer Park. Het is nog een uurtje open en er is gratis toegang. Na het leuke Pioneer Park rijden we naar de cinema van Fairbanks! We gaan naar “Vacation” zien. We kopen een mega grote popcorndoos en een large beker cola. Wat een geweldige film! Beter dan de originele en zo leuke sfeer in de zaal. Een perfecte afsluiter van het weekend! Morgen zal het een rustdagje worden. 

Weer: 17 C°
Hiking: geen
Wildlife: 2 elanden, 1 golden eagle

2 opmerkingen:

 1. Je mocht een husky pup meebrengen naar huis!! 😉 zo'n schatjes!

  Die north pole winkel ziet er fantastisch uit, zou ook wel willen gaan!! Prachtige foto van je op Santa's stoel!

  En die foto van Teddy is super!! Die ook van Tom en de mug, goed om mee te lachen 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had ze bijna meegenomen! Hoop dat ze maar goed verzorgd worden. Vonden het echt raar dat er geen eten werd gegeven tijdens het bijvullen van water.
  Ja, de winkel was de moeite en je kreeg meteen zin in Kerst. Heb nog een foto van mezelf met een grote pluchen eland in de winkel. :)

  BeantwoordenVerwijderen