woensdag 5 augustus 2015

Dag 9: Wrangell - St. Elias NP

Maandag 03/08/2015

Vandaag bezoeken we ons tweede NP in Alaska. Om 8u gaan we ontbijten in de ontbijthoek. Heel veel keuze in het ontbijt. Er is geen koffie meer, maar je kan die hier zelf zetten. Er zitten nog een paar oudere dames aan de ontbijttafel, die koude pizza aanbieden. No thanks! De andere kerel die in Anchorage woont, krijgt de pizza aangeboden en neemt hem maar al te graag mee als koude lunch. Deze kerel woonde vroeger in Denali, maar in de winter woonde hij in Montana. De winters worden heel koud en kan best wel begrijpen dat je dan warmere plaatsen opzoekt. De koffie valt in de smaak. Zoals ook de kerel van Denver, die liever wat sterkere koffie drinkt. Ook al vinden wij ze op normale sterkte.

Om 9u30 rijden we naar de Kennicott River Footbridge. Hier parkeren we onze auto voor $5 per dag en wandelen over de brug. We wachten op de shuttlebus die ons naar Kennicott brengt voor $5 per persoon. Het is een oudere man die ook al Belgiƫ kent en zelfs Brussel. Tot nu toe kent iedereen ons landje hier, terwijl je in andere staten soms mensen ziet denken dat we Duitsers zijn. Het is niet lang wachten en om 10u vertrekken we met de bus. Om 10u20 zijn we reeds in Kennicott.


Kennicott behoort tot het Wrangell - St. Elias NP en is nu een soort van spookstadje. Er wonen wel nog mensen hier, maar dan eerder voor het toerisme. Er was hier vroeger een kopermijn, opgericht in 1903. Er waren 5 mijnen in de regio en vele arbeiders met hun familie kwamen hier wonen en werken. In 1938 was er geen koper meer en werd het dorp verlaten. De laatste jaren zijn ze hier wel aan het renoveren.


We wandelen verder naar het begin van onze wandeling, de Root Glacier Trail. Wij wandelen wel nog even verder tot de Erie Mine. Eerst stoppen we aan de Root Glacier zelf.

We wandelen terug aan de splitsing voor de verdere wandeling naar Erie Mine en eten onze zelfgemaakte broodjes op. Dan vervolgen we ons pad, maar het is behoorlijk warm! Op de weg zien we redelijk wat berenuitwerpselen liggen. De besjes zijn niet goed in de smaak gevallen. De weg vervolgt zich over grote stenen en tot het wel heel smal wordt. Zo smal, dat je bij ene misstap van de rand kan afschuiven.

Het einde loont wel de moeite en in het ijs kan je grote putten met lichtblauw water zien.Zien geen beren, behalve Teddy die wel aanwezig is.


We wandelen terug naar Kennicott en voelen onze armen en benen branden. We gaan nog terug naar huis komen met een bruin Alaska kleurtje ;). Gelukkig hebben we nog een grote fles aftersun gekocht. In Kennicott nemen we nog een foto vanop de brug.


Wachtend op de bus zien we de Spanjaard terug. Hij is hier deze ochtend aangekomen via de McCarthy Road en heeft een beer gezien. Hopelijk zien we er morgen ook eentje. Blijkbaar is hij voor een jaar op wereldreis. Wat een luxe om dat te kunnen doen. Met de shuttlebus stoppen we nog in McCarthy, waar er niet veel meer open is. Door de warmte hebben we beiden zin in een ijsje, maar een bol kost hier $5! Pfff veel te duur en gaan dan terug naar de parking om bij Tailor Made pizza 2, uiteraard een pizza ( Black Burn) te gaan halen. En de pizza heeft heerlijk gesmaakt! Een echte aanrader! We kijken naar de film Mad Max en gaan zalig slapen. ps Charlize Theron acteerde heel goed, de nieuwe Max was zwak.


Tot morgen iedereen!

Weer: 26 C°
Hiking: 15 km
Wildlife: geen

1 opmerking:

  1. Zoveel ijs en sneeuw en toch zo warm?! Nu, echt prachtige foto's van een prachtige natuur, zoals elke blog post ik zie!

    En ik heb nu ook zin in pizza :x

    BeantwoordenVerwijderen