vrijdag 7 augustus 2015

Dag 10: McCarthy Road - Wrangell- St. Elias NP - Tok

Dinsdag 04/08/2015

Vandaag verlaten we McCarthy, maar we gaan nog een hele dag rondom het NP rijden. McCarthy B&B is trouwens fantastisch om in te logeren. Enorm rustig, leuke cabin, heel veel keuze in het ontbijt. Het is echt wel zijn geld waard en stukken goedkoper dan te verblijven in de Kennicott Lodge. We ontbijten op het gemak en werk nog de blog bij. Iets voor 11u vertrekken we via de McCarthy Road. Het is alweer prachtig weer en een stralende zon. We stoppen aan een meertje en zien een gezin zwanen op het meer. Met het prachtige landschap wanen we ons als in een sprookje. Misschien moeten we ons woorden terugnemen en dan toch zeggen dat de McCarthy Road zeker aan te raden is. Eigenlijk valt de weg heel goed mee, enkel het deel vanaf mijl 35 tot mijl 17 zijn er wel veel stenen op de weg. De andere delen kan je gerust 40 - 50 mijl per uur rijden. We durven zelfs wedden, dat ze de toeristen bang willen maken om toch maar met het vliegtuig te komen. Het is tenslotte extra winst voor hen om nog eens een vliegtuig te nemen. Op de weg verlaat je ook constant het NP, wegens privé - domein en na een paar mijl ben je weer in het park. De bewoners hier, zullen dan ook liever niet al te veel toeristen willen op de weg. Nu, wij rijden de weg wel en dan wil ik wel even mijn aanwezigheid laten weten. :)Op mijl 35 stoppen we nog voor een wandeling van 4 km naar de Crystalline Hills. Het is niet een trail die duidelijk staat aangegeven en de weg is zeer verwaarloosd. Onderweg worden we constant aangevallen door muggen! De muggenspray komt hier goed van pas. Overal vallen ze ons aan en bij elke stop steken ze nog harder. Dan komen we aan bij de heuvel, het uitzicht is wel mooi, maar in vergelijking met alles wat we al gezien hebben is het niet overweldigend.


We kunnen de wandeling wel aanraden als een goede work-out. De wandeling zou een loop moeten zijn, maar door het slechte onderhoud kunnen we het wandelpad niet terugvinden. Om niet verdwaald te lopen, wandelen we dezelfde weg terug.


Het meeste is nu afdalend. Gelukkig, want de zon steekt hard en er is bijna geen zuurstof in het bos. De beren zien we niet, want het zal voor hen ook te warm zijn. Terug in de auto rijden we verder over brugjes langs rivieren en zelfs een oude treinbrug.
Nog een laatste uitkijkpunt van de grote Mount Blackburn (4.996 m)!


Na al het mooie op de McCarthy Road stoppen we bij de Liberty Falls. Nu niet zo een spectaculaire waterval, maar een mooie plaats om te picknicken bij het water. 


Hier eten we onze koffiekoeken en een paar heerlijke muffins (zelfgemaakte van de McCarthy B&B) op. De wandeling doen we niet meer, want de bergen zijn ook op de weg goed te zien, dankzij het prachtig weer. In Copper Center stoppen we voor informatie voor het beste uitzichtpunt en deze ligt een beetje verderop. Adembenemend mooi is het hier, alhoewel hun uitzichtpunten toch niet meer goed onderhouden worden. Het uitzichtpunt met informatiebordje, daar staan de bomen reeds te hoog, maar net links op de gravel road kan je ze wel goed bewonderen. Van links naar rechts kan je Mount Drum (3.661 m), Mount Sanford (4.949 m), Mount Wrangell ( 4.317 m) en Mount Blackburn (4.996 m) zien.


In het Wrangell - St. Elias NP hebben we geen bord gevonden van het park. Bij het Visitor Center staat er wel een bord dat kan dienen als onze bezoekersfoto!


Na Copper Center rijden we langs de andere kant van het NP, waar we de Mentasta Bergen kunnen zien. Via de Nabesna Road kan je terug het NP bezoeken, maar helaas hebben we geen tijd meer over.Het was een lange rit en zien nog net voor de aankomst in Tok, een eland de baan oversteken. Hier hebben we geen foto van, ze was veel te vlug. Om 21u15 komen we aan in Tok en halen nog elk een hamburger bij Fast Eddy’s. Tot nu toe de lekkerste hamburger van deze reis gegeten. We kijken op de laptop naar de nieuwe film “Poltergeist” (trouwens goede remake, maar minder griezelig dan de originele) en gaan slapen. Morgen rijden we naar Canada! 

Weer: 29 C°
Hiking: 4 km

Wildlife: zwanen, 1 eland

1 opmerking:

  1. Er komt geen einde aan de prachtige foto's! Wow wow wow! Die bergen zijn gewoon magnifiek! Hoe meer blogposts, hoe meer jaloers ik word ;). Echt mooie plekken die jullie bezoeken!

    BeantwoordenVerwijderen