donderdag 20 augustus 2015

Dag 25: Wildlife @ Denali NP

Woensdag 19/08/2015

Om 3u30 worden we beiden twee keer gebeld door een gsm nummer dat we niet kennen. Tof, daar gaat onze vaste slaap. Vast slapen we niet meer en het is dan enkel aftellen tot 5u. Het is nog donker en het is aan het regenen. We frissen ons vlug op en maken het ontbijt en de lunch klaar. Om 5u50 zitten we in de auto en om 5u58 staan we op de parking bij de shuttle bussen. Vlug tickets laten zien en om 6u stappen we als eersten de bus op. Met 6 man zitten we in de bus en onze buschauffeur noemt "Mike". Een echte wildlife spotter, maar alles van wat hij zei verstonden we beiden niets van. Een zeer hese stem, like the south...

Geen slecht woord van onze buschauffeur vandaag, want het was een explosie van wildlife! Het begon al met de drie eerste elanden (waarvan ik de bull spotte).Na de pick-up van toeristen bij de kampeerplaats kwamen er al 4 grizzly's! Vooral de blonde is de mooiste beer, die ik ooit heb gezien.

Tussendoor volgen er een 9-tal caribou's en twee bergschapen.
De uitzichten zijn er deze ochtend niet, enkel lage wolken met regen en enorm koud. Uitzicht bij de Polychrome Overlook.Net voor de middag zijn we bij onze eindbestemming "Wonder Lake". We hadden hier een wandeling gepland, maar de berg McKinley zien we niet. Dus keren we terug mee met de bus en hopen dat in het begin van de weg al uitgeklaard is.


We stoppen nog even bij Eielson Visitor Center, waar je het beste uitzicht van Mount McKinley hebt. Prachtig niet!


Op de terugweg zien we al verbetering. Er is geen regen, zelfs warmer en de zon zien we af en toe piepen door de wolken. Zo hebben we al een uitzicht op de Toklat River.En even verder zijn we terug op de Polychrome Overlook. Wat een verschil met deze ochtend. Bij volledig helder weer, moet het hier een waar paradijs zijn.


Het wildlife laat ons niet in de steek. Zo zien we nog eens drie grizzly's, 11 caribou's (20 totaal), 2 golden eagles (in de bus kan je geen foto nemen), 1 Alpensneeuwhoen, nog 1 eland en 1 coyote (door de duitsers geen foto en hij kwam recht naar mijn camera, maar ze moesten persé hun kop door de bus steken).


Verder bij het begin zien we nog mooie landschappen. Alles is beter te zien dan deze ochtend.
Geen grote berg gezien, maar de dag is wel geslaagd door het vele wildlife! Terug in het Wilderness Access Center, halen we een koffie en kijken we naar de film over het ontstaan van Denali. We zijn redelijk moe en het is bijna 18u. Trouwens voor degeen die mij kennen, heb ik mij gisteren onnozel gezocht in mijn medaille van het Nationale Park. Ze hebben hem hier nergens. :( Zal hem dan moeten bestellen via Ebay.

Voor ons avondeten halen we terug een broodje bij de Subway. We kijken naar een paar afleveringen van de Big Bang Theory en verder naar America's Got Talent. Na het eten werk ik de blog bij. Morgen gaan we terug met de bus naar het park, maar dan tot Eielson VC. Gisteren waren er nog bustickets, maar voor morgen is alles uitverkocht. Ze geven morgen ook de beste dag van de week uit. Op hoop van zegen, zien we morgen een deeltje van de berg en nog een paar grizzly's zijn ook welkom :).

Weer: 4 C° - 11 C°, regen, bewolking met af en toe zon
Hiking: geen
Wildlife: 4 elanden, 2 bergschapen, 7 grizzly's, 20 caribou's, 2 golden eagles, 1 coyote, 1 alpensneeuwhoen

1 opmerking:

  1. Die grizzly's zijn zo prachtig!! Wow wow wow! Echt een geslaagde dag! (De andere dieren zijn ook mooi natuurlijk!!!) so jealous :3

    BeantwoordenVerwijderen