donderdag 13 augustus 2015

Dag 17: Skagway - Whitehorse

Dinsdag 11/08/2015

Om 9u worden we wakker, maar de oogjes zijn nog zeer moe. Toch moeten we uit bed, want vandaag verliezen we een uur. Terug naar Canada en daar is het reeds 10u. We frissen ons vlug op en laden de koffers in de auto. We checken uit en wandelen naar Bites on Broadway voor een koffie en elk een muffin als ontbijt. Je kan hier niet zitten en ook val ik bijna omver hoe duur het wel is. Ook is de vriendelijkheid ver te zoeken… 

We eten het dan maar op in de auto, want het begint ook lichtjes te regenen. Vandaag rijden we naar het slechte weer. We rijden via de Klondike Highway, wat een mooie route zou moeten zijn, maar buiten de watervallen Pitchfork Falls en Bridal Veil Falls zien we hier niets. 
Dan komen we aan bij de Canadese grens. Oei, ze staan nu wel buiten te controleren en sommige kruipen zelfs in de auto om na te kijken. Wij krijgen een dame en ze vraagt enkel om ons achterruit te openen en de berenspray te laten zien. We worden na enkele minuten alweer toegelaten. De volgende stop is bij Carcross. Ook veel toeristen en zelfs bussen vol. We blijven hier niet lang en rijden tot aan de Carcross Desert. 


Een beetje verderop zien we Emerald Lake. Hadden dit beiden groter verwacht. 


Dan rest ons enkel een uurtje rijden naar Whitehorse, maar wat een slecht weer. Aangekomen in de B&B worden we verwelkomt door de buurvrouw en twee honden (Jazz & Cash). De eigenaars zijn zelf op reis. We leggen ons nog even op bed en uurtje later rijden we naar het centrum van Whitehorse. 

We eten bij de Mac Donalds (dat even duur is als in BelgiĆ«, behalve de saus is gratis) en rijden dan naar Miles Canyon. Je kan hier bevers zien, maar heb zo de indruk dat er enkel wildlife in Alaska te vinden is. 


We stoppen nog bij de SS Klondike II. Een stoomboot die vaarde tussen Whitehorse en Dawson City op de Yukon Rivier. 


Hierna halen we nog een broodje bij de Subway om in de B&B op te eten. Ik werk de blog bij, terwijl Tom in zijn boek leest. Morgen geven ze nog slechter weer en twijfelen enorm om al door te rijden naar Dawson. We zien wel wat we hier nog kunnen doen. Tot nu toe bevalt Yukon mij niet zo goed, behalve Kluane NP. Misschien komt het ook door het mindere weer. We kijken nog naar een film op de laptop en gaan slapen. 

Weer: 9 C° - 16 C°, bewolkt en veel regen
Hiking: geen

Wildlife: geen

1 opmerking:

  1. Die eerste foto is zo magnifiek! Enorm goed gelukt! Nu ja, ik ben dan ook zo geobsedeerd met watervallen <3

    BeantwoordenVerwijderen