zaterdag 8 augustus 2015

Dag 12: Rustdag in Haines Junction

Donderdag 06/08/2015

Vandaag is het zwaar bewolkt in Kluane NP. We maken er een rustdagje van en slapen uit. Pas om 11u worden we wakker. Gelukkig hebben we zelf nog wat muffins om te ontbijten/lunchen. We frissen ons beiden op en bekijken de inventaris van onze kledij. Hmm, met het goeie weer, beginnen mijn t-shirts vlug te verminderen. Tom gaat de was doen in de plaatselijke wasserij, terwijl ik de blog bijwerk.

Daarna gaan we nog even naar het Visitor Center. Een heel groot, modern gebouw. We vragen wat we hier kunnen doen als het zo bewolkt is in het NP. De ranger zegt ons eigenlijk dat je hier dan geen klop kunt doen. We vragen of we ergens beren kunnen spotten en ze wilt ons ook niet zeggen of er ergens beren te vinden zijn.

We kijken naar het weerbericht voor morgen en nu zou het pas morgennamiddag beginnen op te klaren. We zullen helaas niet veel kunnen zien/doen van Kluane National Park. En het ziet er zo een mooi park uit. De grote wandeling zal totaal niet door kunnen gaan, want als je geen uitzicht hebt, heeft het geen nut. We rijden dan naar Frosty's om iets kleins te halen voor het eten. Ook stoppen we bij de enige winkel om wat inkopen te doen. Helaas gaan we met lege handen terug. Geen brood, geen vlees, vervallen frisdrank,... Hoe overleven die mensen hier?

Bij the Bakery halen we nog sandwiches voor morgen, maar hele dure... We rijden naar het Kluane NP tot aan de auriol trail om onze wrap/hamburger op te eten. Ineens zien we grappige eekhoorns! Wildlife! Ze maken ferm van hun tak tegen ons! Ze zijn toch zo schattig.We wandelen 2 km en rijden dan naar de Dezadeash River trail van 5,5 km. Je kan hier de rivier zien en veel eekhoorns.
Hier ook geen beren gezien, maar we hebben dan op onze rustdag toch 7,5 km gewandeld. Terug in het hotel kijken we een deel naar Spy! Supergrappige film, maar na een tijdje kan ik mijn ogen niet meer openhouden en zeg ik jullie allen slaapwel.

Weer: 18 C°
Hiking: 7,5 km
Wildlife: Eekhoorn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten