donderdag 30 juli 2015

Dag 4: Birthday in Anchor Point

Woensdag 29/07/2015

Deze ochtend worden we wakker rond 7u. Het is bewolkt, maar geen regen. Ik sta op en er staat een grote tafel vol met eten. 


Ohja, het is vandaag mijn verjaardag. 30 jaar en dit in Alaska. Snel kijk ik buiten of er geen beer staat te zingen of een eland. Helaas het wildlife in Alaska is op vakantie. Tom geeft mij cadeautjes, de meest leuke zijn toch wel de cd’s met de nummer 1 hits vanaf mijn geboortejaar tot nu. En daarmee wil ik mijn schoonzus nog eens bedanken om Mollie zo megacool te maken! :)Ook al is Bambi er niet meer, toch verrast ze mij dit jaar ook met een lekker stuk taart. 
Na het ontbijt, begin ik aan de blog… Damn, elektriciteit valt hier uit. Tom was zich aan het douchen, maar Luanne (de eigenares) staat hier al en blijkbaar is het een algemeen probleem. En ik wou nog skypen met familie :( Ik schrijf de blog verder voor vandaag en sla alles op. Het is nu wachten op herstel en ondertussen begint het ook te regenen. Wandeling zit er voorlopig ook niet in. 

Het blijft gieten en gaan dan naar de games room om een spelletje biljart te spelen. 


Er ligt hier van alles, waaronder een hele grote hoelahoep? Na een spannend spel biljart, spelen we nog wat pingpong en dan is er weer elektriciteit! Helaas blijft het gieten en werk ik de blog bij van gisteren.  Het goede nieuws van het weer is wel dat het nu regent en vanaf morgen het weer gaat verbeteren in Alaska. Zoals ik nu vooruit kijk (maar je weet nooit natuurlijk), ga ik nog spijt hebben dat ik minder zomerkledij mee heb. 

Het lijkt te stoppen met regenen en rond 14u30 gaan we bij Homer nog eens gaan zien. Eerst gaan we naar het Visitor Center. Daar zou een eland met een kalf moeten zitten. We wandelen kort langs de Beluga Trail, maar zien geen eland. Dan gaan we kijken naar het nest van de Amerikaanse Zeearend. En daar zien we de ouders en het jong in het grote nest. Indrukwekkend om te zien, maar ook dat het hier beter weer is dan bij ons appartement. Het goede weer is reeds op komst en we besluiten om naar Anchor Point Beach te gaan. Daar zou je ook altijd de Amerikaanse Zeearend kunnen spotten. En inderdaad, buiten de vele zeemeeuwen, zien we ook deze prachtige dieren. 
Het is 18u15 als we weg gaan van het strand en halen een hamburger bij Ramiro's in Anchor Point. Deze eten we op bij de rivier aan picknicktafel. We gaan terug via de Old Sterling Highway naar Homer. Misschien zien we wel wildlife. Ik kijk rond, maar niets te zien. Tot ineens Tom begint te brullen, Moose! We stoppen en draaien om en parkeren ons aan de zijweg. Het is een moeder met twee kalfjes. Het ene kalf zit wel lager in het hoge gras dan het andere. De moeder kijkt nieuwsgierig naar ons. We staan best wel dicht, maar er is geen bedreiging. We mogen foto's nemen en filmen. Mooi zo, er is toch wildlife in Alaska! Dan rijden we door naar Baycrest Hill. Er is niet minder bewolking dan gisteren, maar bepaalde delen zijn nu beter zichtbaar. We nemen hier nog wat foto's en dan vertrekken we met de go pro tot aan Homer Lands End. 
Het is reeds 21u en morgen willen we vroeg opstaan. We zeggen Homer vaarwel en rijden via de North Forks Road terug naar ons appartement. Tot ik ineens, zie ik het nu goed, een mannetjes eland gewoon aan de kant zie staan. Precies of hij stond te wachten op ons. We zetten ons aan de kant, hij steekt rustig over en blijft stokstijf staan. We nemen foto's, hoewel hij blijft kijken en Tom zijn voet op het gaspedaal blijft. Eerlijk gezegd, dichter kon al niet meer of we zullen zijn adem gevoeld hebben. 


Wat een mooie afsluiter van mijn verjaardag! Terug bij het appartement hangen de wolken zeer laag. Een foto van het appartement zal voor morgen zijn. Ook zijn er gasten boven ons gearriveerd. Hun dochter is vandaag zeer toevallig ook jarig, maar er is behoorlijk wat lawaai. Morgen gaan we naar Seward voor een keiharde wandeling! Tot morgen! En ook wil ik iedereen bedanken voor de verjaardagswensen via facebook en sms!  

Weer: 13 - 16 C°
Hiking: 0 km
Wildlife: 4 elanden, 7 Amerikaanse zeearenden

3 opmerkingen:

 1. Happy birthday!
  Wow wat heb je een schitterende dag gehad. Lekker veel wildlife.
  Geniet met volle teugen.
  Helaas vliegen wij morgen terug.
  Groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog eens een gelukkige verjaardag (al is het een dag verder :p)

  Leuk dat je de cd covers goed vond! Heb men best gedaan :) Je ontbijt zag er heerlijk uit! Die marmer cake ziet er zo goed uit en de croissants... hmm, kon ik maar in de foto's kruipen!

  Die arenden zijn prachtig! Foto's zijn super goed gelukt! En dan die schattige elanden :3 wenste dat ik ze kon knuffelen, alhoewel ze gevaarlijk zijn :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Ingrid: Bedankt van je reactie. Het is hier echt prachtig. Hoop dat jullie alweer veilig thuis zijn.

  @ Melanie: Bedankt! De cd's hebben zijn werk al gedaan. Het zijn inderdaad mooie dieren, maar wat ik nu al gezien heb. "diepe zucht", het is onvoorstelbaar prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen