donderdag 30 juli 2015

Dag 3: Kenai - Homer - Anchor Point

Dinsdag 28/07/2015

Om 5u worden we reeds wakker, want het is buiten aan het gieten. Er rijdt ook veel verkeer, waardoor de baan goed te horen is. Blijven nog even liggen, want we moeten niet te vroeg opstaan. We vallen niet meer in slaap en ik beslis om de blog te schrijven, terwijl Tom de foto's bekijkt. Rond 7u ontbijten we op de kamer, want het is nog steeds aan het gieten. De manager is er nog steeds niet en ben toch heel tevreden dat ik het wachtwoord goed geraden had, anders was er geen update geweest.

Tot er om 9u aan de deur wordt geklopt. De manager is toch nog gekomen. Ik zeg dat we binnen 10 min vertrekken en dan zullen langskomen voor de betaling. Ze excuseerde zich nogmaals, maar heb er verder ook niets van gezegd. We hadden gelukkig internet en de kamer was heel proper en mooi. Het is gestopt met regenen en kunnen na de betaling vertrekken richting de Walmart. De Walmart is zelfs maar open vanaf 9u, dus we moesten zeker niet al te vroeg vertrekken. We doen op het gemak en praten met een vriendelijke verkoopster over het leven in Alaska. Zij kwam oorspronkelijk uit Californië en vertelde ons over de grote zalmvangst in Alaska. Eind juli mogen de mensen in Alaska met netten in het water staan om elk 39 zalmen te vangen voor hun gezin. Hier moeten we dan straks eens naar gaan kijken.

Na de walmart gaan we naar het Kenai Visitor Center. Het is bijna 11u, maar vandaag hebben we ook geen te grote wandelingen gepland. We kijken een beetje rond en ik vraag naar de brochure "Kenai Old Walking Tour". Het is een kleine wandeling langs The Cook Inlet en waar de vissers staan! We zien ze inderdaad zalm vangen, maar de kleine gooien ze weer terug.


Verder is er niets interessant te zien en rijden we weg uit Kenai om door te rijden naar Kasilof. Ook hier niets te zien en rijden door naar Glam Gulch State Recreation. We wandelen naar beneden naar het strand en zien een paar vissers. Maar wat is Glam Gulch nu? Het is een schelpdier dat vooral in Noord-Amerika populair is. Hier komen dan mensen met emmers zoeken naar deze schelpdieren. Er is niemand, dus kan het niet op foto vastleggen.


Terug boven, besluiten we om te picknicken. Het zonnetje doet deugd. Ook al is het maar 16C°, toch voelt het hier warmer aan. Het is zonnig en de bewolking trekt zich volledig open. Na onze broodjes rijden we door naar Ninilchik. We stoppen bij een Russische Orthodoxe kerk en een kerkhof omheen. Je ziet hier duidelijk dat het nog niet zo lang geleden 4 juli was.


Een beetje verderop heb je nog een uitzicht op de Ninilchik rivier. Wat ons beiden opvalt, is dat er toch weinig toerisme is en het onderhoud aan verbetering toe is. Vroeger was dit misschien wel nog een hoogtepunt, maar nu in ieder geval niet meer.


Dan beslissen we om al te gaan inchecken in ons appartement. Deze is gelegen in Anchor Point, waar het rustiger en goedkoper is dan in Homer. Onderweg zien we nog een mooie viewpoint. 


Het is wel eventjes rijden via een gravel road, maar boven op de heuvel staat ons appartement. Al snel komt de eigenares ook toe. Zij had ons zien oprijden en was net van plan om naar Homer te gaan. Gelukkig zijn we hier beiden nog aanwezig, maar ze had alles genoteerd in welke kamer we zitten. Dus het ging niet zoals gisteren zijn… De dame, een beetje hippie - achtig (wel heel vriendelijk) vertelde ons dat het hele huis (bestaat uit 5 appartementen) zelf gebouwd is door haar en haar man. Ik zal morgen nog een foto posten, het is zeer indrukwekkend. Ze hebben 7 huizen zelf gebouwd, maar zijn nu gestopt (gok dat ze zeker 60 jaar is). Na de rondleiding laden we de koffers uit en vertrekken naar Homer. 

We stoppen aan de Baycrest Hill Viewpoint. Het is een overlook van de Kachemak Bay State Park. Prachtig en ben al blij dat niet alles in de wolken zit. Dan rijden we verder naar de Homer Spit. Beiden zijn we niet zo onder de indruk. En ben al blij dat we niet logeren in Homer. Overal aan de kant liggen verroeste auto’s. En blijkbaar hier in Alaska verzamelde ze vroeger alles van onderdelen. Nu is dit niet meer nodig (meer mogelijkheden dan vroeger), maar ze laten het liever liggen. Heb geen foto’s van de afval willen nemen, misschien morgen. Het is zeker geen Blankenberge! :) En moest nog zeggen van Tom, dat het hier enorm naar de vis ruikt. 

We rijden verder naar de East End Road. Hier is een prachtig uitzicht van de bergen. We maken hier uitbundig foto’s. En mijn eerste panorama foto (vanuit het dak van onze auto)!

Het is al redelijk laat geworden en alles is hier aan het sluiten. We kopen een broodje bij de Subway en rijden door naar ons appartement. Ook geen wildlife te zien in Homer. Om 22u30 gaan we slapen en besef ik dat dit mijn laatste dag als 29-jarige is. 

Weer: 15 - 17 C°, zonnig
Hiking: 1 km
Wildlife: geen 

1 opmerking: